LatestAll updatesDeadlinesCoverageShop checkPricingAboutMy shopGet alerts
CURRENT RULEFederalTechnician / equipment✓ Human reviewed

Is your shop's PPE hazard assessment documented?

Under 29 CFR 1910.132(d), employers must assess workplace hazards requiring specified types of PPE, select and communicate suitable protection, and certify the hazard assessment in writing. Training requirements apply to affected employees under 1910.132(f); more specific PPE rules can apply. OSHA-approved state-plan jurisdictions may use their own corresponding requirements; verify the state rule before treating this federal reference as directly applicable.

Quick check

Locate the written PPE hazard assessment, confirm needed protection is selected and used, and check employee PPE training.

At a glance
JurisdictionFederal
TopicTechnician / equipment
VerifiedOct 15, 2026
Review cadenceReview when equipment, tasks, hazards, or required PPE change; retrain when the standard requires it.
When this applies

You have employees who perform tasks with workplace hazards that may require eye, face, hand, foot, or other personal protective equipment.

Check that your shop has a written PPE hazard-assessment certification identifying the workplace, assessor, and date. Verify employees use appropriate, fitting PPE and receive required training for tasks such as grinding, chemical handling, and vehicle service.

Official evidence

Source and verification

Verified
Oct 15, 2026
Applies to
All shop types

Quick-reference compliance planning only; not legal advice or an exhaustive statement of every applicable Federal, state, or local rule. Always verify the official source.